Sossarnas moderna kommunikation irriterar Expressen

Beta Alfa begriper inte hur “Expressen-Joel” kan kritisera Socialdemokraternas initiativ att lägga upp filmer på YouTube. Beta Alfa skriver: “Det är väl ändå bara för Expressen-Joel att klicka sig in på kanalen, titta på allt han kan se och sedan sätta igång och kritisera? Är alternativet att komma med mössan i hand och fråga efter utrymme i media?”

Jag håller helt med Beta Alfa. Och anser jag att mycket av traditionell media länge spelat ut sin roll som ett sk trovärdighetsfilter där den kritiska granskningen stod i fokus för det journalistiska arbetet. Även om det naturligtvis finns en massa undantag som bekräftar regeln.

I dag krävs att varje enskild medborgare själv granskar allt som sägs och skrivs mycket kritiskt såvida medborgaren själv önskar göra det. Det gäller oavsett om hon/han kollar på filmer på YouTube eller läser Expressen.

Men jag kan förstå Expressen-Joels frustraion, då han och hans kollegor själva vill “äga” rollen som representant för den tredje – kritiskt granskanden – statsmakten.

Och mellan raderna så kunde jag uppleva samma frustration hos Bertil Torekull i hans debatt-artikel “Utrikesministern pratar för mycket på bloggen” på DN den 28 februari i år.

Sorry guys!

Jag tycker också det är intressant att höra att Erik Ullenhag, partisekretare för folkpartiet, välkomnar socialdemokraternas satsning. I Expressens artikel så säger han:
– Det är naturligt att partierna söker nya vägar för direktkontakt med medborgarna. Vi kommer också att överväga att starta en You Tube-kanal, säger han.

One Response

  1. […] bloggade om detta då, och menade att det snarare borde vara Bertil och de traditionella debatt-forumen, som borde […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: