Nielsen bevakar buzz – snart även i Sverige?

Den nybakade rookien och marknadsanalytikern – Mattias Östmar – skriver i sin blogg att Nielsen och deras BuzzMetrics ev är på väg in i Sverige.

Det skulle ju vara som en dröm för alla oss som suktar efter att få reda på vad man egentligen snackar om inom de numer oerhört omfattande och inflytelserika social nätverken. Enligt Mattias ska Nielsen Buzzmetrics in i 15 länder, och han tror att Sverige är en av dem.

Mattias skriver att “Nielsen BuzzMetrics är världsledande på att bevaka och analysera konsumentdialog och har en färdig uppsättning off-the-shelf produkter som hjälper företag hålla koll på hur det pratas om dem i sociala medier”.

Frågan är om lilla Sverige är intressant på meriten penetrationen och innovationen inom sociala medier, snarare än att vara ett stort språkområde? Jag tror det. Sverige är nog bland de 15 utvalda.

Nielsen skriver konstaterar att medilandskapet totalt förändrats och att budskap i alla dess former sprids på ett för marknads- och PR-kommunikatörer fullkomligt okontrollerbart sätt. Men menar att deras BuzzMetrics ger dem möjlighet att lokalisera, mäta och analysera informationen snabbt, effektivt och begripligt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: