Joost lanserar “social ads” och “Coke Bubbles”

Joost – the next generation-TV – med Niklas Zennström i spetsen, lanserar social ads för effektivare och mer ändamålsenlig kommunikation med användaren.

Tidigare så har ju annonseringen på Joost mest omfattat kortare klipp som visats innan och ibland mitt i videorna på tjänsten. Vilket rimmat rätt illa med Joost värdegrund och filosofi: “It’s free TV, with the choice to watch alone or with friends. Joost is packed with internet tools such as instant messaging and channel chat, allowing people to really share the TV experience.”

Men nu är det alltså slut på detta, eller åtminstone en början på en ny social era även inom marknadskommunikationen. Idag lanserade Joost tillsammans med Coca Cola “commercial widgets” “Coke Bubbles“. Jag har själv inte testat den, men det sägs vara en liten nedladdningsbar applikaktion med vilken du kan dela med dig av kul inslag till dina Joost-vänner med en liten kommentar i en liten bubbla.

Ja, inte sant, det låter ju lite galet, men det kanske funkar. Vad i princip alla är överens om, är i alla fall att “traditionella” banners, knappar, och andra dumma avbrott i den mediala upplevelsen, känns alltmer förlegade, då de notoriskt och i allt större utsträckning ignoreras av konsumenterna.

Läs även Niklas uttalande i gårdagens DN:

“Effekten av den riktade reklamen skulle bli att vi slipper en massa ointressanta reklamsnuttar. Vi måste se till att reklamen är relevant och annonsavbrotten färre. Beställ-tv-plattformar som Joost ger alltså bredare möjligheter samtidigt som vi slipper spamreklam som bara får oss att byta kanal. “

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: