Varning! Varumärke sprids utan lov…

Enligt TT så sägs Polarbröds logotype spridas i tryck på kläder i såväl Asien som Australien helt utan lov. Detta har fått informatör Helena Rönnmark att se rött. Och kommer enligt TT skicka en varning till företagen som tillverkat kläderna.

Jag läste detta dråpliga inslag först på bloggen Researcher vars inlägg skrevs av Niclas. Men såg senare att det var TT som fiskat upp scoopet, vilket återgivits av DN i en traditionell notis.

Jag kan inte annat än att hålla med om det Niclas skriver i sitt inlägg. Och kan liksom Niclas konstatera att det är märkligt att kommunikatörer och i synnerhet informatörer fortfarande inte kan släppa kontrollen över sin information till förmån för en fantastiskt spridning, vilket säkerligen är fallet med detta asiatiska genomslag.

Lika märkligt som att man tvingas betala ett par kronor för att bära omkring sin mat i ICA brandade matkassar, med risk för att jag därmed blandar ihop päron och äpplen.

Dock hyser jag viss respekt och förståelse för de som vill försäkra sig om att deras varumärken inte missbrukas, smutsas, används i konkurrerande sammanhang, osv. Men ta inte detta för givet.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 Responses

  1. Det är ju skitgrymt! Om jag var VD på ovanstående brödföretag (vågar ju inte skriva ut namnet på det… kan ju bli stämd eller kölhalad) så hade jag tagit första bästa flyg till Kina och köpt en brödfabrik!

  2. I flera olika klädaffärer i Seoul, Sydkorea, kan man köpa en tshirt med en suddig bild av Lotta på Bråkmakargatan (troligen tagen från Google) och texten “He is my best friend”. Gissar att ingen frågat Astrid Lindgrens Värld om lov först!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: