Småaktig Cision förlorade till slut

Igår meddelande Dagens Media att Cision förlorade tvist mot Regeringskansliet. När Cision förlorade Regeringskansliets upphandling för mediebevakning och distribution av pressmeddelanden, till InfoPaq förra året, så ansåg Cision att Regeringskansliet brutit mot lagen om offentlig upphandling.

Dagens Media skriver: “Cision hävdade att uppdraget inte skulle ha gått till Infopaq eftersom konkurrenten hade en skatteskuld hos kronofogden. På det sättet frångick regeringskansliet kvalificeringskrav på ” ett välskött företag med sund och stabil ekonomi.” Cision argumenterade dessutom att företagit lidit skada på grund av den felaktiga upphandlingen.”

Kammarrätten har upphävt länsrättens dom och Regeringsräten kommer inte att ge prövningstillstånd.

Personligen tycker jag det är helt sjukt av Cision att börja bråka om en sån här sak. Tänk om de kunde koncentera sig på att göra bra tjänster istället för att lägga energi på att stämma sina konkurrenter med bättre tjänster.

Andra bloggar om: , , , , ,

One Response

  1. Det kan förefalla småaktigt och det kan mycket väl vara så att Cision är dåliga förlorare men om det bara finns ett uns av misstanke att Regeringskansliet inte upphandlat tjänsten korrekt ; var det helt rätt av Cision att stämma.

    Det är just på detta sätt som vi försäkrar oss om att rättsystemet upprätthålls.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: