10 timmar film i minuten upp på YouTube

För någon månad sen läste jag på Google CPG (Consumer Package Gods) blogg att det laddas upp 10 timmar film varje minut på YouTube. Att man på YouTube laddar upp 100.000-tals, och kollar på 100-tals miljoner filmsnuttar varje dag. Siffrorna är så svindlade så jag hade svårt att tro dem.

När jag idag läste Mindpark Blogg att YouTube hade 5 miljarder sidvisningar på den amerikanska marknaden, så kan man ju inte låta bli att gräva, åtminstone lite bland uppgifterna.

Enligt comScore så motsvarar det en marknadsandel på 44,1 procent. Drygt 98 procent av alla Googles videos visades på YouTube.

Enligt Nielsen Netratings så fortsätter den Google-ägda tjänsten, YouTube, att fullkomligt dominera video-sharing-marknaden med 7,5 gånger så många unika besökare som den goda tvåan – Google Video(!). Google, google, alltså. Tillsammans hade de två Google-video-tjänsterna 88 miljoner unika besökare i juli 2008, vilket enligt Nielsen Netratings är ca 36% av video-tittar-marknaden.

Ellacoya Networks har uppskattat att YouTube ensamt står för 20% av all http-trafik, och 10% av trafik på nätet i Nordamerika.

Lägg de här siffrorna under huvudkudden i natt, så får vi se om det blir söta drömmar, mardrömmar, eller något däremellan. Men det bör åtminstone inte bli en natt som andra.

6 Responses

  1. Det finns många bra filmer på Google Video….som här Ghost in your genes från BBC
    http://video.google.com/videoplay?docid=1128045835761675934&hl=en

  2. Någon som har något tips för det lilla företaget som funderar på att lägga ut en video på YouTube? Finns någon bra tipssite? Webkamera eller digitalkamera?

  3. Har lite svårt att förstå vad du menar. Om du vill lägga ut en video på Youtube, så är det ju bara att rigistrera och ladda upp. Bus enkelt. Vill du få lite PR för din verksamhet, så ska du registrera ditt företag på Newsdesk. Sen förstår jag inte vad du menar med “Webkamera eller digitalkomera?”.

  4. Hmm…Det som han frågar om är ju vilken typ av kamera och inte vilken tjänst han ska använda…

    Jag får väl skriva en artikel om det på Bild och foto….

  5. Kanske att Panasonic LX3 kan funka bra. Man får nog testa om kvaliteten är tillräcklig.

  6. När jag är ute och missionerar brukar jag berätta att Youtube växer med 13 timmar/minut http://www.techcrunch.com/2008/09/16/chad-hurley-on-the-future-of-youtube-we-will-conquer-every-screen/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: