Kom ni ihåg almanackan?

almanackaIdag fick jag en sån av min revisor. En almanacka. Och bredvid den ligger min iphone. Det är den 15 dec 2008.

Almanackan är en sån som jag brukar få när det lackar mot jul och ett nytt år. Ett nytt år med samma revisor, hoppas han. Och lockar med en almanacka för år 2009. Inte i läder utan imiterat läder. “Kunderna märker ingen skillnad” tänker han kanske. Och dessutom lär det vara tanken som räknas.

Men almanackan var lite deluxe, trots allt. Den hade inte bara en kalender, kartor och flaggor, som brukligt. Utan också en separat inlaga: “Skatt & Redovisning. Information i kortform för företag och företagare 2009”. Och inte minst “Kontakter”; ytterligare en liten inlaga med förgyllda inskription på omslaget.  Och en penna!

iphone1

För ett halvår köpte jag en iphone. En liten handburen enhet som namnet till trots är mer av en dator än telefon. I den har jag nu flertalet kart-applikationer alltifrån Google Earth till Hitta.se kartor.

Den synkar med Gmail. Och med Google Contacts. Den ger mig nyheter från hela världen till Net Newswire. Vädret ständigt uppdaterat. Tillgång att följa och kommunicera med 1000-tals vänner i alla möjliga och omöjliga nätverk. Bildprogram. Kamera. Tider från världens alla hörn. TV. Video. Musik. Webben. Allt. Ja, allt man kan komma på och allt man ännu inte kommit på. Och lite till.

Nu ligger dem två där. Almanackan från revisorn. Och min iphone och skrattar åt varandra. Den 15 dec 2008.

Hur tänkte han egentligen, revisorn?

Andra bloggar om: , , , , , ,

6 Responses

 1. Nu kliade det i Gossen Rudas fingrar så han var bara tvungen att flika in en riktigt 1900-talskommentar…

  När jag på ett möte frågar efter när vi kan träffas för uppföljning, så kan “Almanacksmänniskorna” snabbt bläddra fram och tillbaka och på nolltid skriva, ändra eller ta bort information, alla fräcka “PDA:are” tar dock lite längre tid på sig… ibland kan en gammal hederlig analog Almanacka vara behändlig även fast den är jobbig att “synka” 😉

 2. Ja det var verkligen en 1900-talskommentar. Uppenbarligen har du inte suttit på möte med iPhonegägare….

 3. Med samband med den här posten läs den artikeln från dagens media om undersökning om mobil telefoner ibland ung människor.
  http://tinyurl.com/5dm7np

 4. Ursäkta betraktelsen att revisorer och ekonomer i allmänhet inte är de mest “omvärldsintresserade” människorna. Om man vill uttrycka det ännu starkare kan man säga att ekonomerna har haft sin storhetstid under 1900-talet. Framtiden kommer att styras av de som kan hantera informationen och omsätta den till positiva siffror. Inte nödvändigtvis själva. Räknandet kan någon annan göra. 😉

 5. […] Kom ni ihåg almanackan? « Newsdesk PR 2.0 […]

 6. Revisorns present är ett exempel på hur en föråldrad värld klänger sig fast vid det gamla. Fick även själv en sådan almanacka från BDO på när dessa stod och marknadsförde sig själva utanför wallenbergsalen i kräftriket (Stockholms universitet)

  Kanske skulle jag känna mig mer lockad av företaget om dom erbjöd en fri revision online eller lockade med ett USB-minne, men nej det var bara en almanacka, seg kola och två strama snubbar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: