Vart tog evenemangs communityn vägen?

Har media fortfarande monopol på att förmedla evenemang? Det verkar nästan som det. Mot alla odds. När en strid ström av sk sharing  plattformar för olika typer av innehåll lanserats inom loppet av några år, så lyser evenemangs-communityn med sin frånvaro i Sverige. Mig veterligen.

Ett aber för de företag som vill möta sin publik med sina evenemang.

Störst och kanske de mest frekvent använda nätverken är ju de allmänna, typ Facebook. Sen följer dröser av mer eller mindre nischade varianter i alla dess former och anfallsvinklar. Bild-communities finns det dröser av. Likaså dem för videor. Självklart även dem för åsikter, reflektioner, etc. Sen har vi dem för presentationer (slides), bookmarks, klasspolare, arbeten, dating, osv. Listan går att göra hur lång som helst. Och sen har vi nästa lager: ämensområdena. Om resor, bilar, politik, fåglar, skruvar, forskning, och 10.000 andra ämnen.

Men var är evenemangen?

Jo, jo, de finns. Men så få och inte i närheten lika aktiva som dess systrar och bröder.

Ta upcoming.com. Lanserades 19 september 2003. Köptes upp ett par år senare av Yahoo. Men sen då? Inte mycket. Och finns det något i närheten av upcoming.com i Sverige. Icke. Åtminstone inte vad jag vet.

Och jag tycker det är så märkligt, då evenemangen som företeelse är så utbredd. Många för att inte säga massor arrangerar evenemang. Och ännu fler går.

Newsdesk är förmodligen ledande i Sverige på att förmedla evenemang arrangerade av företag och organisationer. Men en ledande community av typen upcoming.com i Sverige skulle sitta som en smäck.

Vem blir först? Kanske Upcoming.com rycker upp sig och plockar lilla lilla Sverige. I skrivande stund finns där inte ett enda evenemang i Sverige förutom Möbelmässan den 4 februari.

Andra bloggar om: , , , , ,

4 Responses

  1. Jag håller med om att bra och aktiva evenemangs communities saknas och det är något som har förundrat mig också. Det kanske mest aktiva och stora som finns är nog events på FaceBook som jag tycker har kommit väldigt starkt under senaste året.

  2. Håller med om att det saknas en riktigt bra eventsajt. Speciellt som blandar både mässor, konserter och andra evenemang.

    Facebook har redan tagits upp. Eventsverige.se dök upp för ett tag sedan och kan nog bli något. Den utmärkta sajten Kalendarium las ner för drygt ett halvår sedan tyvärr.

    Upcoming har som du säger rätt dåligt med svenska evenemang. Däremot finns det en hel del svenskt på eventful.com och en hel del svenska konserter bland eventsen på last.fm och på myspace.

    Sen finns det ju lite listningar hos dom som säljer biljetter som Ticnet, Tickster, Nortic mfl men det är inte heltäckande på något sätt.

  3. Håller verkligen med, jag har länge letat efter evenemangs-communityn men inte hittat några bra. Som nämnts tidigare har jag sett reklam från EventSverige.se och den sidan tror jag också kan bli något. Jag hittade den inte på google så den är nog ganska ny men så fort den syns där tror jag på den.

  4. Jo då, nu finns eventsverige på google. Det är en mycket bra sida för evenemang och aktiviteter. Den har nog kommit för att stanna. Mig passar den perfect, enkel och bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: