Sociala nätverk – nu även på flyget

Du som reser med Air France eller KLM nästa gång – koppla upp dig på Bluenity.com – världens första “community” för flygresenärer.

Sociala nätverk - nu även på flyget

Jo, det låter helt galet. Och man kan tycka att det borde räcka med alla de 1000-tals sociala nätverk som finns i alla dess möjliga och omöjliga varianter. Så kanske är fallet. Men låt tiden utvisa. Om vi försöker vara lite positiva så kittlar ändå tanken.

Lite beroende på vad du är för typ av resenär, så är sannolikheten ändå relativt stor att du har något gemensamt med dina medresenärer som är värt att ta fasta på och dela. Eller som det står på sajten ifråga: “Join Bluenity and make your trip a moment for sharing.”

Redan när du steppar in på flygplatsen är det tänkt att du ska logga in och börja kommunicera med dina medresenärer: “Var lämnade ni in specialbagaget? Är det någon vid gaten som sett min rödhåriga fru, hon är spårlöst försvunnen? Det skäller ur en väska bredvid mig i kön till check in! Herregud, tänker de smuggla ut hunden i väskan?” eller vad man nu kan tänkas vilja säga.

Och i planet, när man blivit mosig av drinkarna och tröttnat på Mr Beam på TV:n, kanske man kan slå ihjäl någon halvtimme med att chatta med nyfunnen vän som du förstått ska bo på samma hotell som du. Kanske ni kan splitta på en taxi?

Jag försökte registrera mig nyss, men registreringsformuläret fungerade inte, kackigt nog. Så vi får se hur bra det kan bli. Kunde ju börja bättre.

Å andra sidan, får dem bara igång tjänsten, så finns ju förutsättningarna; enligt pressmeddelandet så framgår att Air France och KLM tillsammans har 74.8 miljoner resenärer, mer än 600 flygplan och 2370 dagliga flyg till 260 destinationer i hela världen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: