Kapprustning: Facebook vs Twitter

Det går fort nu.  LinkedIn slår besöksrekord. Facebook lockade ytterligare 25 miljoner aktiva användare inom loppet av två månader. 175 miljoner nu. Och Twitter drar in drygt en kvarts miljard kronor i riskvilligt kapital under djupaste lågkonjunktur. Kapprustningen har börjat. Men går det inte väl fort nu? Jag menar; vi är ju trots allt människor av “vanligt” kött och blod.

Själv kommunicerar jag i skrivande stund via samtliga av ovan nämnda social nätverk. Samt ytterligare ett tiotal. På en gång. Otroligt inspirerande. Och inte minst intressant. Alla och hela världen rusar emot mig. För att jag har valt det. Och alla har de något att berätta. Bra grejer. Skiten rensar jag effektivt bort. Men jag kommer aldrig i säng. Huvudet skriker av överbelastning. Och jag börjar tappa kontrollen över vem jag träffat, var, när och varför. Det bara svämmar.

Vid årsskiftet hade jag 3.000 kontakter i Google Contacts synkat med iPhonen. Nu är dem 3.200. Några hundra av dem följer jag mer aktivt på nätverken ovan. Det blir i runda slängar en notifications per 30 sek. Trots att jag ansträngt mig till det yttersta för att struktuera kommunikationen med diverse stödtjänster, så är situationen ganska…komplex.

Dags att sluta? Nej för f-n. Roligare än så här blir det inte. Hittade ytterligare några kontakter av intresse nyss. Jo vi är nu vänner eller vad man ska kalla det. Och RSS-flödena är nu uppe i 420. Förvisso 3213 olästa inlägg men de är nu “marked as all read”. Back in business.

Vad händer imorgon? Eller i natt? För många av de jag följer på Twitter är amerikanare som nyss vaknat. Pling. The show must go on. And on…

Kolla in några ord om Twitter på DN’s och VA‘s bloggar.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 Responses

  1. Imponerande, men det känns som om nån går in i väggen snart. Tjänster, sajter, applikationer och whatever som hjälper en att hantera detta är överst på önskelistan.

  2. Jag ser att det verkar farligt för hjärna och kropp att hållas med detta trams hela tiden. Vi har kropp själ och en ande. tänk på det och ta en lång skogspromenad ibland ändå…

  3. […] drar Twitter in drygt en kvarts miljard kronor i riskvilligt kapital under djupaste lågkonjunktur. Kapprustningen har börjat. Och PR-kommunikatörer kan inte längre bortse från dessa gigantiska nätverk i sitt arbete. Ej […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: