Netscapes grundare: Stoppa tryckpressarna nu!

Ni som händelsevis inte har läst Mindparks inlägg på senaste tiden, och kanske därför missat en timmes fulländad sakkunnighet om Internet, dess tjänster och möjligheter. Här har ni chansen. Marc Andreessen! Killen som grundade Netscape, Ning.com och däremellan Internets sju underverk. Sista var en överdrift, men det är som Jocke på Mindpark säger: “Få…har ett trackrecord som ens kommer i närheten av Marc Andreessons”.

Missa inte avsnittet där han på fullaste allvar rekommenderar alla dagstidningar i USA att sluta trycka papperstidningar. “You have to kill it.” som han säger.

Enligt wikipedia så sägs han ha klivit in i en rad mycket namnkunniga internetbolags styrelser.

Hatten av. Den som lyckas plocka honom till Sverige för en stunds föreläsning lovar jag att bjuda på ett Plus-konto på Newsdesk mot en biljett i vestibulen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

4 Responses

  1. […] Jocke Jardenberg på Mindpark skriver Kill the paper och Kristofer Björkman, Newsdesk, fyller på med Netscapes grundare: Stoppa tryckpressarna nu. […]

  2. “Fröken Smillas känsla för snö” var titeln på en dansk bok som väckte ett visst intresser för rätt många år sedan. Den titeln kom tillbaka till mig när jag såg rubriken “Stoppa tryckpressarna nu”. Jag glömmer aldrig när jag startade min första personaltidning på en större statlig verksamhet så var det första man kommenterade det PAPPER jag hade valt. Det här var i slutet på sjuttiotalet. Man tyckte att det var ett så behagligt papper. Inte glossy som de flesta magasin och inte heller sladdrigt. (Det var mattbestruket 120 grams papper) Jag vill hävda att finner tidningsmakarna bara rätt papper och format så kommer tidningarna att kunna fortsätta på papper. Att vända blad och kunna enkelt blada tillbaka och känna det tryckta mellan sina fingrar, i sin hand är en känsla jämförbar med att krama snö till en snöboll. En boll av nyheter in i medvetande som det är lätt att nysta upp.
    “Läsarens känsla för papper” skall inte underskattas.

    Hrmn

  3. Herman, Jag är benägan att hålla med lite lite grann. Mest beroende på att jag är 40+ och är en gammal magasin-kille i grund och botten. Men den nya generationen har inte samma förkärlek för pappret. Hur fint det än må vara. Nej, pappret kommer att försvinna förr eller senare. Lite beroende på hur länge industrin orkar kämpa emot.

  4. […] “Stoppa tryckpressarna nu!” som Netscape-grundaren Marc Andreesen sa i Charlie Rose. “You have to kill it!”. De som inte tagit Marc vid orden, har gått eller kommer troligtvis gå i konkurrs. De som följer Marc’s råd kanske heller inte kommer att överleva, men möjligheten är ofantligt mycket större. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: