Twitter räddar Dawit Isaak?

Jan Helin räddar DawitExpressen räddar Dawit

Unikt samarbete mellan Expressen, Aftonbladet, SVD och DN idag. Tillsammans har de – äntligen – enats om en gemensam kampanj för att fria Dawit Isaak. Allt tack vara Jan Helins invit på Twitter.

Lustigt att det ska till en mikroblogg för att få till ett så pass – i mina ögon – självklart samarbete av typen vi kan läsa om i Thomas Mattssons blog (se uttdrag nedan).

Twitter-samarbete - Free Dawit

Thomas skriver i bloggen: “Tids nog får vi säkert debattera varför vi inte gjorde det här redan 2001. Eller 2002. 2003? 2004? 2005? 2006? 2007? 2008?”

Kan vi dra igång debatten nu redan? Kan ett av skälen vara så simpelt som att det måste till ett nytt kommunikativt verktyg av typen Twitter för att det ska ske? Tror inte det. Men frågan gäckar.

Mymlan var arg då - men glad nu?

Nu har i alla fall jag deltagit i uppropet och signat kampanjen. Gör det du också! Fria Dawit Isaak!

Newsdesk signar Dawit-kampanj


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 Responses

  1. Detta är rena bluff snack ..Eritreas rådgivare yemane ghebreabs snack bara Ljuger o ljuger o Ljuger med detsamma helt oacepterad ljögn…Tycker att Sverige borde visa mer fötter och använda sina militära kapacitet och frita personen i frågan, gör som britterna och israelerna gör..ingen annat för dem fattar bara med våld inte med diskution alls..De sitter i makten o huggar folket i eritrea,, makt galna Diktatorer som inte bryr om egna folk..detsamma tycker jag tar bort alla Eritrea ambassadörer från EU ..de har inte med och göra..samtidigt dem hjälper bara terorister inte annat. Hur kan du själv reagera om du var i Dawits fall i det helvetet eritrea fängelset eritrea i dit fall ? SLÄNG ALLA AMBASSADÖRER UT EU!
    För Eritrea regering är ren mafya inte annat.

  2. Svenskarna alldeles för mjuka..tar bort alla eritreanska ambassadörer ..dem jobbar bara för mafya Diktatörn som inte tänker till sitt eget folk ,utan han e makt galen diktatör.
    ingen konstitution,ingen Lag,inga riksdag,inga rättegångar,inga rättigheter ,inga democrasy,ingenting ingenting
    De bara bluffar för o få pengar och sälja Dawit mot eus bistånd inget annat,använd stark medel mot detta vilket det gjorde britterna o isareler..innan det blir forsent for dawit är mycket for världen inte bara för sverige…Diktatorer lysnnar inte utan trcyk fr omvärlden…detsamma måste göra UD o EU ..tiden är nu innan det blir försent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: