Allt fler RSS-feeds på Twitter

I sin blogg Vassa Eggen listade idag Olle Lidbom de svenska magasin och tidskrifter som finns på Twitter, och uppmanade samtidigt sina läsare att ge tips på fler.

Jaha, och varför inte en lista över vilka magasin och tidskrifter som finns på Hitta.se? Eller Wikipedia? Eller Google Maps? Jag vill inte raljera, men faktum är att skapa ett konto på Twitter för att synka en RSS-feed med något innhåll från sitt media, är inte särskilt spännande. Jag säger inte att det är fel, men det är inte märkvärdigare, än att presentera sitt företag på hitta.se, eller att skapa en sida på Wikipedia, eller lägga upp sin tidningsprofil på Google Maps.

Då kanske ni tycker att det var en förbaskat dålig jämförelse, då tre sistnämnda är tjänster av vitt skilda slag men med den gemensamma nämnaren att de presenterar ett relativt statistikt innehåll från företag (i.e tidskrifterna ifråga). Och att Twitter till skillnad från nämnda tjänster minsann är ett socialt nätverk “…makes it easy for folks stay connected” som Twitter själva beskriver sig. Så sant. Men tar man en titt på de magasin och tidskrifter som “finns på Twitter” så märker man att det bara är ett fåtal som idag har en någorlunda regelbunden dialog med sina följeslagare. Vid både första och andra anblick så verkar de alla flesta använda Twitter som ytterligare en kanal för att nå sin målgrupp. Som någon förlängd arm för sin RSS-feeds. (Det räcker alltså inte med att bara göra sin information tillgänglig som RSS, man måste också placera ut sina feeds i relevanta sammanhang :-)) Och detta verkar vara ett allt vanligare inslag i Twitter, dessa “feeds”.

Som sagt, absolut inget fel med detta, men när jag läser inlägg av typen ovan – “Svenska Magasin och Tidskrifter på Twitter” så får man lätt en känsla av att jösses, detta är ju banbrytande att tidskrifterna börjar lyssna, nätverka och prata med sin publik, men där verkar vi ju inte vara ännu.

Jag kan samtidigt passa på att nämna att Newsdesk synkar företags nyhetsflöden med såväl hitta.se och Twitter, som många andra kanaler. Bra och mycket effektivt för alla inblandade. Men inte iögonfallande.

Inlägget jag suktar efter är listan över tidskrifter som möter sin publik på Twitter och diverse andra sociala sammanhang, för att tillsammans med dem skapa en bättre produkt (i.e tidskrift) alla kategorier.

Någon som har tips på det?

One Response

  1. […] Allt fler RSS-feeds på Twitter- Dojan formulerar det väl. Att låta RSS-flödet representera företaget på Twitter är inte ett maximalt nyttjande av den sociala tjänsten. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: