Författaren Tommy Sundström gör en Chris Anderson

Författaren Tommy Sundström gör en Chris AndersonSe där!! Tommy Sundström gör en Chris Anderson! Hyfsat respekterad författare och webbkonsult ger han, Tommy alltså, ut sin bok “Användbarhetsboken” gratis på sin sajt. Samtidigt som den kostar 359 kr på Adlibris. Till Internet World säger han:

– Ur en ekonomisk synpunkt tror jag också att det är en bra idé, varje gång någon läser den får jag gratis marknadsföring.

Och på frågan om han tror att folk kommer köpa hans pappersbok, så svarar han:

– Jag tror det. En liten bit av en stor kaka är bättre än en stor bit av en liten kaka. Om ”kakan” är alla som läser boken, blir den större genom att finnas på nätet. Då blir det fler som kan bli intresserade av att köpa den. Dessutom har pappersboken som medium fördelar: det är bekvämare att läsa på papper än på en skärm, du kan lätt ta den med dig, eller stryka under och anteckna i den.

Det som inte framgår av artikeln i Internet World är vad förlaget Studentlitteratur AB tycker om upptåget. Var de med om att fatta beslutet? Tror ni att båda kommer att tjäna på det?

Att släppa böcker gratis kapitel för kapitel är förvisso inget nytt, men ändå ytterligare ett spännande steg i denna kaotiska medievärld där affärsmodellerna famlar i mörkret.

3 Responses

  1. […] Författaren Tommy Sundström gör en Chris Anderson […]

  2. För oss på Studentlitteratur är detta ett mycket spännande testprojekt där vi undersöker kopplingen mellan digital tillgänglighet och försäljning av den tryckta boken. Att utvärdera nytänkande affärsmodeller är avgörande för vår affärsframgång. Lika avgörande som att hela tiden ligga i framkant med våra produkter.

    Projektet hjälper oss att se om fritt innehåll på nätet i vissa fall kan bidra till att skapa ett bättre resultat långsiktigt för såväl läsare, författare som förlag. Därför följer vi noga, tillsammans med författaren Tommy Sundström, vad som nu händer med boken.

  3. Tack Magnus. Det låter mycket vettigt och intressant. Detta ska vi följa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: