Tack för intresse på Spinnfrukost!

Nedan återfinns en summering från min genomgång på Precis informationsfrukost om PR-tävlingen Spinn. Stort tack för ert intresse alla ni som var där, och ni som hört av er i efterhand! Jag ville egentligen bara belysa hur mycket dialogen med er betyder för oss. Av den enkla anledning att att vi jobbar med samma kunder och mot samma mål – att hjälpa dem att bidra till den dialog som förs om deras företag.

Jag berättade kort om vår nya internationella plattform som lanserades under förra helgen, MyNewsdesk.com. Den medför inte bara internationell distribution i 250 länder utan även nya möjligheter för företag att bidra till dialogen som förs om deras företag.

Vi ser en ursäkt att fira och kommer att dundra på med en lanseringsfest inom kort, det är ju inte varje dag man internationaliseras. Men egentligen är det inte så stort. Tjänsten MyNewsdesk utvecklas verkligen varje dag och det går fort från idé till produkt; från att en ny tjänst finns på marknaden som vi ser kan effektivisera förmedling av pressinformation till att kunden har nya funktioner och kanaler tillgängliga på sina konton. Ibland hinner vi knappt med att informera våra kunder om de förändringar vi gör.

Många kommunikationskonsulter har vi en kontinuerlig dialog med, men ibland tar det en stund mellan varven. För oss känns det oerhört viktigt att vi har en bra diskussion. Inte för att vi vill kränga på er stora plattformar för distribution eller bevakning (det har vi inga) utan för att utbyta erfarenheter och uppdatera varandra om det senaste för att lättare kunna serva våra kunder i slutändan.

Jag valde att fokusera på tre korta punkter på frukosten, som alla som jobbar med PR borde vara intresserade av just nu – SEO PR, sociala medier och mätning.

SEO PR. Sökoptimering är ett starkt argument för att köpa in MyNewsdesk på PR- och marknadsavdelningar. Vi har en fullkomligt outstanding sökoptimering som gör att våra kunders nyheter allra oftast hamnar i topp på Google och andra ledande söktjänster. Inte bara för webbsök utan även för nyheter, bilder och video. Det gör att våra kunder kan möta sin målgruppen där den finns och söker utan att behöva lägga så stora pengar på sökmotoroptimering för sin hemsida. MyNewsdesk måste vara den mest kostadseffektiva lösningen för seo pr på marknaden. Det är faktiskt gratis. Från den 12 september kan man ladda upp alla typer av nyheter på MyNewsdesk helt kostnadsfritt. Vill man däremot ha ett eget social media newsroom, möjlighet att ladda upp sitt material i sociala medier eller utförlig statistik så får man betala några kronor.

Fler nyhetstyper och social media upload. Vi har sedan tidigare haft stort fokus på sociala medier. Det är lätt att använda och sprida material av olika slag. Share this-funktion, kommentarer och blogstream har funnits sedan länge. Men nytt sedan september är att kunder nu kan hantera fler konton i samma system. Med Social media upload kan avsändaren ladda upp sina nyheter direkt på konton som flickr, twitter, wordpress eller youtube när de publicerar dem på MyNewsdesk:Publicera (Publiceringskontot).

Vi har även lagt till fler nyhetstyper. Pressmeddelanden får nu sällskap av nyheter och blogginlägg. Företagen har ofta mycket mer att berätta än vad de tycker passar in inom ramen för det traditionella pressmeddelandet. Vi vet också att många journalisterna är intresserade av att ta del av dessa nyheter. Med blogginlägg får företagen betydligt större frihet i att kommunicera reflektioner och iakttagelser. En effekt av det är att marknads- och PR-avdelningar får mer kontroll och flexibilitet. Startstreckan att komma igång med sociala medier blir mycket kortare. Det blir lättare att prova sig fram. Finns möjlighet att blogga via sitt befintliga presskommuniationssystem så kan det öppna upp en genväg för kommunikatören som annars ofta står inför långa interna beslutsprocesser.

Uppföljning. En av de saker våra kunder uppskattar mest är mätning – möjlighet att få utförlig statistik på de nyheter, bilder och övrigt informationsmaterial som de publicerar på MyNewsdesk.com. Pluskunder kommer snart att få en fin höstpresent när deras statistik uppgraderas ytterligare. Statistiken visar att nyheterna alltid lever kvar på MyNewsdesk.com, speciellt säsongsbetonade nyheter har tendens att få ett uppswing inför tex jul eller sommar. När ett företag hamnar i blåsväder eller av annan anledning bevakas av media brukar givetvis intresset också bli större för vad de tidigare kommunicerat.

Intressant, eller hur?

Vi kommer hemskt gärna ut och visar uppdateringar på MyNewsdesk, kör en dragning för nybakade (eller inbakade) konsulter eller för att lyssna in era önskemål. Hör av er på marknad@newsdesk.se, @MyNewsdesk eller 08-6448950 så får ni en egen kontaktperson för byrån tillsammans med specialiserade branschansvariga som tar hand om er kund.

Vi ses snart!

Pernilla Åström

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: