PR-byrå blir klimatneutral

Det mesta talar för att vi kommer bli mycket besvikna på utgången av Klimatmötet i Köpenhamn när det är slut den 18 dec. Frågan är om det alls blir något klimatavtal för världens länder? Allt för fega poliktiker kommer att sträva efter att rädda sitt eget lands skinn på bekostnad av jordens undergång.

Därför stärks jag i tron på att avgörandet trots allt mestadels ligger i folkets händer; i dina och mina. Och gläds när jag också ser hur många människor som faktiskt lever som de lär.

Idag hyllar jag Wirtén PR-byrå som för en tid sedan bestämde sig för att bli klimatneutrala, och enligt en nyligen släppt pressmeddelanden även blivit det. Företeelsen är ju inte ny på något sätt, men saknar helt betydelse då syftet med stor sannolikhet är att dra sitt strå till stacken för en hållbar värld. Respekt Wirtén! Jag ska göra allt för MyNewsdesk ska ta rygg på er.

Kanske kan vi tillsammans göra branschen klimatneutral? Vad säger Precis? Och Svenska PR-företagen?

3 Responses

  1. Bra, som VD på Newsdesk vill jag då passa på att tala om att vi i högsta grad strävar efter att vara ett miljömedvetet företag. Och även om vi inte har genomfört undersökning mha verktyget “Svante”, så har vi en sedan 2 år en policy som i första hand förespråkar virtuella möten per telefon eller PC, sedan i prioritetsordning cykel, kollektivt, 4-takts EU moped, tåg, elbil och först i sista hand flyg. I övrigt så finns det en personalhandbok att tillgå gällande återvinning och electricitetsanvändning. Jag välkomnar alla iniativ där vi kan “neutralisera” vår påverkan genom att finansiera projekt för att påvisa klimatkompensation.

  2. Jag pratade med dem här för ett par dagar sedan:
    http://www.minskaco2.se

  3. Tackar för de uppskattande orden! Go for it själva!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: