Senaste siffrorna från Google slår världen med häpnad

Google är nog det företag jag är allra mest imponerad av. Det spelar ingen roll hur höga förväntningar jag har på detta företag, varje gång jag får ny fakta och ser nya siffror från detta orakel till bolag så tappar jag ånyo andan. Denna genomarbetade samling “facts and figures” från Pingdom, är inget undantag. Hur är det möjligt på så kort tid? Google – you really rocks.

Och du som undrar hur varifrån annonspengarna kommer så ser du av grafen nedan att det är ifrån Googles egna sajter, mestadels Adwords förmodar jag.

4 Responses

 1. Facebook har gått om google i antal besök,,,vi är på väg in i en social era…

  • Det har jag i och för sig svårt att tro på. Men det spelar egentligen ingen roll. Facebook imponerar också stort. Mycket stort. Dock omsätter Facebook inte 24 miljarder dollar – än…

   Men visst är vi på väg in i en social era, även om den något asociala aktiviteten, att söka på webben, har kommit för att stanna.

   Vidare ska det bli spännande att se hur social Google kan bli. Vad tror du själv?

 2. Ja, det är svårt att inte bli imponerad av Google. Även om denna artikel, “Så mycket kan de köpa för Google-miljarderna”, från Affärsvärlden har tre år på nacken är den väldigt underhållande.

  Med tanke på att Googles intäkter, vinst och börsvärde stigit rejält sedan dess – och fordonsindustrins utveckling varit den direkt motsatta – skulle en motsvarande artikel idag på ännu mer intressant.

  http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article274458.ece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: