12,8 miljarder i skulder: Nu kastar mediejätten in handuken

Tribune Co i konkurs

Sjunkande upplagor och svikande annonsörer. Det var droppen som fick bägaren att rinna över för ett skuldtyngda Tribune Co. Nu ansöker det amerikanska mediebolaget om konkursskydd.

Vd och styrelseordförande Sam Zell menar dock att 12,8 miljarder i skulder och bara 7,6 miljarder i tillgångar, inte kommer påverka den operativa verksamheten för de medier som ingår i koncernen.

Ett uttalande som inger föga tröst för Chicago Tribune och Los Angeles Times, som nyligen drabbats av kraftiga nedskärningar enligt Chigago Tribunes egen rapportering.

Helt klart är att branschen står inför ett stålbad som inte kommer lämna någon oberörd. Först ut – Tribune Co. Vem är nästa man till rakning?

Tack för tips Anders Olofsson på Jaiku.

Läs även TT-notisen i Sydsvenskan.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 Responses

  1. […] Inte då. Här tipsen till framgång Posted on December 14, 2008 by dojan Tribunes ansökan om konkurrsskydd för en dryg vecka sen gav onekligen nytt bränsle åt debatten om tidningskrisen. Som mer […]

  2. […] Tribune var en av de som tidigt ansökte om konkurrsskydd. Fler har följt. Seattle Post-Intelligencer valde annan väg: I tisdags kom sista pappersutgåvan […]

Leave a comment