73% av USA’s internetanvändare är sociala

Den sociala webben fortsätter att växa. En undersökning – “2010 Social Media Matters Study” – av BlogHer och iVillage visar att hela 73% av USA’s internetanvändare loggar in på sociala media minst en gång i veckan. Och inte nog med det, det visade sig också att deras dagliga mediekonsumtion också blivit mycket mer social än tidigare. Studien visar bl a att nästan lika många av USA’s internetanvändare besöker Facebook (47%) som att se på TV (55%). Vilket får anses som mycket uppseendeväckande för ett TV-land som USA. Bara 22% läste en tryckt dagstidning dagligen. Ungefär lika många som besöker andra sociala nätverk än Facebook.

Med anledning av den uppmärksammade händelsen att Facebook gick om Google i antal besök för några månader sen, så är det intressant att konstatera att “websök” fortfarande är det överlägset populäraste sättet (92% av USA’s internetanvändare) att få information om produkter som underlättar köpbeslut. Men att bloggen ändå växer i betydelse i frågan (53% av USA’s internetanvändare).

“The days of relying on one source for information are over,” kommenterar Jodi Kahn, VD på iVillage, undersökningen.

One Response

  1. […] för webbartiklar skulle fungera, bara alla kunde göra det samtidigt. Hur ska det gå – de som är så sociala? Nåväl, lycka till – ni lär behöva det. Eller fundera över vad kunden är beredd att […]

Leave a comment