Påvens nya YouTube-kanal

YouTube når 180 miljoner användare varje dag. Det är 18% av världens Internet-användare. Tjänsten innehåller nära 60 miljoner videor. (Enligt rapport “Framtiden är öppen” av Eriksson, Findahl och Selg (2008)). Ta siffrorna med en nypa salt. Finns säkert en uppsjö andra rapporter med annan statistik. Oavsett det – YouTube lär vara världens i särklass största sociala media tillika TV/Video-tjänster, eller hur man nu väljer att kalla den.
Alla som har något att säga världen i rörlig media, kan göra det och verkar också göra det på YouTube. En del via vanliga konton, andra via egna kanaler.

Några av de senaste celebriteterna är Påven och Israeliska armén.

Andra bloggar om: , , , , , ,

3 Responses

  1. Alla klipp på påven jag såg hade 0 kommentarer. Antar att anledningen är att större delen av världen inte har så mycket gott att säga om vår Påve. “väntar på godkännande” dök upp efter min kommentar. Antar att den aldrig kommer att se dagens ljus…

  2. Sanningen ligger nog mittemellan; Påven kanske inte är så där jätte-het, hans filmer kanske inte är de mest sevärda, och lär hamna långt ner i svansen, å andra sidan så har kanalen alldeles nyss skapats och Påven är ju ändå Påven; ganska känd…

  3. Det finns stor konflikt mellan sociala media och religios. Meddan sociala media försöker att tillverakr klok samhället, religos försöker attgöra en motsats sak.

Leave a comment